Warriorsi izgubili meč i Kevina Duranta u Washingtonu

Triple-double učinci Jokića i Westbrooka

Warriorsi izgubili meč i Kevina Duranta u Washingtonu

M. Šljivak

Noć za zaborav imali su sinoć Golden State Warriorsi u Washingtonu. 

Wizardsi su ih pobijedili u ovom meču rezultatom 112:108, ali ovaj meč je obilježila i povreda koljena velike zvijezde tima iz Oaklanda Kevina Duranta.

Većim dijelom utakmice Wizardsi su imali vodstvo. Međutim, Warriorsi su uspjeli vratiti i odvesti meč u neizvjesnu završnicu. Ipak, do kraja je Washington priveo meč kraju, te je stigao do trijumfa.

Bradley Beal na jednoj i Stephen Curry na drugoj strani ubacili su po 25 poena, ali treba svakako istaći da je Kevin Durant na terenu proveo svega dvije minute. Njega je povrijedio saigrač Zaza Pachulia. Imao je Gruzijac duel s Marcinom Gortatom koji ga je bacio na pod, a ovaj je pao na nogu nesretnog Duranta.

Nije mogao sjajni šuter nastaviti meč i u svlačionicu je otišao šepajući, a čekaju se rezultati snimaka koji će pokazati težinu povrede.

Denver Nuggetsi nastavili su čistiti put prema doigravanju. Ekipa iz Colorada je sinoć slavila na gostovanju u Chicagu kod Bullsa rezultatom 125:107.

Danilo Gallinari je predvodio pobjednički tim sa 22 poena, dok je Rajon Rondo kod Bullsa ubacio 19.

Treba svakako istaći triple-double učinak Nikole Jokića za Denver, a srbijanski centar je meč završio sa 19 poena, 16 skokova i 10 asistencija.

Memphis Grizzliesi su bez većih problema pobijedili Phoenix Sunse 130:112.

Conley sa 29 i Gasol sa 28 poena predvodili su domaće, dok je Eric Bledsoe na drugoj strani ubacio 20 poena.

Novi triple-double upisao je Russell Westbrook. Oklahoma je pobijedila Utah Jazz 109:106, a Westbrook je meč završio sa 43 poena, 11 skokova i 10 asistencija. Ovo mu je 30. triple-double ove sezone.

Kemba Walker je sa 30 poena vodio Charlotte Hornetse do pobjede nad Los Angeles Lakersima (109:105).

NBA liga:

Washington - Golden State 112:108

Chicago - Denver 107:125

Memphis - Phoenix 130:112

Oklahoma - Utah 109:106

LA Lakers - Charlotte 104:109

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi