Warriorsi izjednačili rekord, Oklahoma slavila i bez Duranta

Golden State startao sa 15-0

Warriorsi izjednačili rekord, Oklahoma slavila i bez Duranta

U noći sa nedjelje na ponedjeljak odigrano je pet utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Košarkaši Golden Statea su sinoć upisali novu pobjedu, kojom su došli do svog petnaestog uzastopnog trijumfa. Warriorsi su u Denveru slavili sa 118:105 i tako izjednačili rekord NBA lige, koji su postavili Washington (1948/49.) i Houston (1993/04.). Da bi postali tim sa najboljim startom u historiji, potrebno je samo da u utorak pobijede Lakerse na svom terenu, što ne bi trebao biti težak posao.

Aktuelnog prvaka NBA lige je do pobjede vodio Klay Thompson sa 21 ubačenim poenom, dok je Steph Curry ubacio dva poena manje. U Denveru je najefikasniji bio Arthur sa 21 poenom.

Oklahoma je bez Kevina Duranta na svom parketu savladala Dallas rezultatom 117:114, a glavnu ulogu je očekivano imao Russell Westbrook (31p, 11as). Kod gostiju je bolji od ostalih bio Deron Williams sa 20 poena i šest asistencija, što nije bilo dovoljno njegovoj ekipi da izbjegne poraz.

Los Angeles Lakersi su doživjeli novi poraz, a ovoga puta ih je savladao Portland (107:93). Lillard je sa 30 poena i 13 asistencija bio ubjedljivo prvo ime ovog susreta, dok je domaću ekipu predvodio Clarkson sa 19 poena. Za Lakerse je ovo bio već 11 poraz u sezoni.

Košarkaši Brooklyna su na svom parketu iznenadili Boston i slavili sa 111:101, a do treće sezonske pobjede predvodio ih je Brook Lopez sa 20 poena. Najefikasniji igrači utakmice bili su košarkaši Bostona Bradley i Thomas sa po 27 poena, ali uzalud.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.