Warriorsi lagano protiv Jazza
Foto: EPA

Golden State poveo u polufinalnoj seriji Zapada

Warriorsi lagano protiv Jazza

Golden State Warriorsi su dobro otvorili seriju protiv Utah Jazza, i na svom parketu slavili sa 106:94. Ovom pobjedom Warriorsi su poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Utah nije loše ušla u utakmicu, ali je prvenstveno izgubljenim loptama, kojih je u ovom susretu Utah imala 18, i promašenim zicerima dopuštala da Golden State već na početku preuzme vodstvo.

Krajem prve četvrtine Jazzeri prilaze vrlo blizu Warriorsima, ali nakon dobre serije u drugoj četvrtini Warriorsi ostvaruju osjetnije vodstvo. 

Utah se pokušava vratiti u igru početkom i krajem treće četvrtine, međutim pokazat će se da su ti pokušaju uzaludni, jer Warriorsi početkom zadnjeg perioda prave veliku seriju i dolaze do najveće prednosti, od 21 poena razlike. Ova prednost je bila dovoljna da Warriorsi lagano privedu susret kraju i slave važnu pobjedu.

Steph Curry koji je većinu zadnje četvrtine proveo na klupi je bio najefikasniji u ekipi Warriorsa. On je postigao 22 poena, uz sedam skokova i pet asistencija. Po 17 poena su dodali Draymond Green i Kevin Durant, dok je Thompson ubacio 15.

U ekipi Utah Jazza razočaravajuću partiju je pružio Gordon Hayward, njihov najbolji igrač. On je ubacio 12 poena uz veoma loš šut od 26.7% uspješnosti.

Najefikasniji sa svega 13 poena je bio Rudy Gobert, dok je kao i Hayward, Hood ubacio 12, a Joe Johnson 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi