Warriorsi na krilima Duranta slavili protiv Utahe
Foto: EPA

Golden State na korak od konferencijskog finala NBA lige

Warriorsi na krilima Duranta slavili protiv Utahe

D. Rakanović

Košarkaši Golden State Warriorsa savladali su Utahu sa 102:91 i došli na korak od plasmana u konferencijsko finale NBA lige pošto vode u seriji sa 3:0.

Warriorsi su noćas došli do pobjede na gostovanju zahvaljujući Kevinu Durantu koji je odigrao briljantnu partiju. 

Golden State je ušao bolje u utakmicu i nakon prve četvrtine imao dvocifrenu prednost (27:17). Ipak, u drugom periodu Utah se vraća u utakmicu i na poluvrijeme odlaze sa jednim poenom prednosti (50:49). Domaći košarkaši bolje otvaraju drugo poluvrijeme i stvaraju devet poena prednosti (62:53), ali Golden State se vraća u utakmicu i pred posljednju četvrtinu odlaze se prednošću od dva poena (72:70). U posljednjem periodu viđena je velika borba. Na četiri minute do kraja utakmice Warriorsi su imali dva poena prednosti (86:84), da bi trojkama Curryja i Duranta prelomili utakmicu i mirno meč priveli kraju.  

Kevin Durant predvodio je Warriorse sa 38 poena i 13 skokova. Pratio ga je Stephen Curry sa 23 poena, dok je Andre Igouadala dodao 11.

Kod Utahe najefikasniji je bio Gordon Hayward sa 29 poena. Odličnu partiju pružio je i francuski centar Rudy Gober sa 21 poenom i 15 skokova.  

Četvrta utakmica isto se igra u Salt Lake Cityju u utorak sa početkom u 3 sata po srednjoevropskom vremenu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi