Warriorsi "pomeli" Pelicanse

Slavili rezultatom 109:98

Warriorsi "pomeli" Pelicanse

Golden State Warriorsi u noći sa subote na nedjelju uspjeli su savladati New Orleans Pelicans rezultatom 109:98 i izboriti plasman u četvrtfinale NBA doigravanja. 

Pobjednički tim seriju je dobio sa 4:0, a unatoč velikoj borbi New Orleans Pelicansi bili su nemoćni protiv košarkaša Golden State Warriorsa koji su ostvarili najbolji omjer u ligi.

Warriorse je do pobjede vodio Curry koji je ubacio 39 poena uz devet asistencija i osam skokova, dok je u redovima poražene momčadi najefikasniji bio Davis koji je meč završio sa 36 poena i 11 skokova.

Do treće pobjede u seriji stigao je Memphis Grizzlies, savladavši Portland Trail Blazers rezultatom 115:109. U redovima Memphis Grizzliesa najefikasniji bio je Gasol sa 25 poena, dok su na drugoj strani najbolji bili Batum sa 27 i McCollum sa jednim poenom manje.

NBA, Playoff:

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 109:98

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 109:115

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.