Warriorsi pomeli ranjeni San Antonio
Foto: EPA

Golden State Warriorsi su prvi finalisti NBA lige

Warriorsi pomeli ranjeni San Antonio

Golden State Warriorsi su nakon nove pobjede slavili sa 4-0 u finalnoj seriji Zapada, te na taj način postali prvi finalisti NBA lige. San Antonio Spursi su ugostili Warriorse u četvrtoj utakmici serije u nadi da mogu barem izboriti petu utakmicu, ali su Warriorsi bili dominantni i na kraju slavili sa 129:115.

Ekipa San Antonija, bez Parkera, Leonarda i Leeja je vodila samo na početku prve četvrtine da bi nakon nekoliko minuta igre u ovom periodu Warriorsi preuzeli vodstvo i dominantno kontrolisali tok utakmice do samog kraja.

Nakon solidog otvaranja, Spursi se u ostatku prve dionice muče u napadu, pa već nakon prvih 12 minuta igre Warriorsi vode sa 12 razlike.

U drugoj četvrtini nešto bolja igra Spursa, ali se, svejedno, na poluvrijeme otišlo dvocifrenom prednošću Warriorsa. 

Nakon pauze Warriorsi igraju odlično i ubrzo dolaze do svoje najveće prednosti od 22 poena razlike, ali i Spursi pokušavaju ostati u utakmici pa u jednom momentu smanjuju na svega 10 poena zaostatka.

Ipak, ponovo jedna serija Goleden Statea i za kratko vrijeme Spursi ponovo imaju deficit od 20 poena.

U zadnjoj četvrtini San Antonio ne uspijeva ozbiljnije ugroziti prednost Warriorsa, pa se do kraja gledala nezanimljiva predstava.

Sjajni Steph Curry je predvodio svoju ekipu sa 36 poena, pet skokova i šest asistencija. Durant je dodao 29 poena, 12 skokova i četiri asistencije, dok je Draymond Green upisao 16 poena, po osam skokova i asistencija i dvije ukradene lope.

U ekipi San Antonija najraspoloženiji je bio mladi Kyle Anderson sa 20 poena, šest skokova, dvije asistencije i četiri ukradene lope.

Sjajni veteran Manu Ginobili je dodao 15 poena, Gasol i Mills po 14,  a Jonathon Simmons 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi