Warriorsi potopili Spurse u Oracle Areni

Drugi meč finala Zapada

Warriorsi potopili Spurse u Oracle Areni

Košarkaši Golden State Warriorsa porazili su večeras na domaćem parketu San Antonio Spurse sa 136:100 te su poveli sa 2:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige.

Warriorsi su večeras bili veliki favoriti, a razlog više za to je neigranje povrijeđenog Kawhija Leonarda u ekipu Spursa. Ipak, nije niko mogao ni pretpostaviti da će Spursi tako brzo i lako položiti oružje, a praktično je sve bilo jasno nakon prve dionice.

Prvi period domaći su dobili sa 33:16, a igra Spursa je bila veoma loša i nije djelovalo kao da se mogu vratiti u meč. U drugoj četvrtini Warriorsi su bili također bolji i to sa 39:28 i sve dileme oko pobjednika bile su riješene. U nastavku meča oba trenera su veoma brzo uvela rezervne petorke, a na kraju je prednost Warriorsa iznosila +36. 

Naredna utakmica u ovoj seriji igra se u San Antoniju u subotu navečer, a Spursi će u tom meču biti vjerovatno jači za Leonarda.

Večeras je najefikasniji u pobjedničkom timu bio Steph Curry sa 29 poena,  dok je Patrick McCaw dodao 18, a Durant je imao 16.  Kod Spursa bolji od ostalihi bili su Simmons sa 22 te Bertans sa 13 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi