Warriorsi poveli s 1:0 u seriji protiv Grizzliesa

Polufinalna serija Zapada

Warriorsi poveli s 1:0 u seriji protiv Grizzliesa

Košarkaši Golden State Warriorsa ubedljivom pobjedom od 101:86 savldali su Memphis Grizzliese i poveli s 1:0 u polufinalnoj seriji play-offa Zapadne konferencije. 

Popularni Ratnici su prije svega dobrom odbranom i standarndno dobrim šutem kontrolisali utakmicu, a na poluvrijeme su otišli s devet poena presnosti. 

Već krajem treće četvrtine domaći košarkaši vodili su s 20 poena razlike, a gostima nisu dozvolili pravu šansu za povratak u meč. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Stepehn Curry s 22 poena, a pored toga je upisao i sedam asistencija uz četiri ukradene lopte. Prvi do najboljeg bio je Klay Thompskon s 18 ubačaja, dok je Green ubacio dva manje. 

Marc Gasol bio je najbolji u timu iz Memphisa s 21 poenom, dok je učinak od 20 poena, 9 skokova i 5 asistencija zabilježio Zach Randolph. 

Grizlisi su u ovom duelu bili oslabljeni neigranjem Mikea Conleyja, koji bi trebalo da bude spreman za drugi duel u utorak u Oracle Arena, gdje Ratnici imaju niz od 21 uzastopna trijumfa.

NBA play-off, polufinale Zapadne konferencije:
Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 101:86 (1:0)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.