Warriorsi pregazili Blazerse već u prvoj četvrtini
Foto: EPA

Goleden State završio seriju protiv Portlanda

Warriorsi pregazili Blazerse već u prvoj četvrtini

Warriorsi su slavili rezultatom 128:103 i na taj način pomeli Trail Blazerse u seriji sa 4:0 u pobjedama.

Warriorsi su strahovito otvorili susret, već na samom startu su poveli sa 14:0, da bi nedugo zatim vodili i sa 30:7, pa nešto kasnije i 45:19.

Ekipa Golden Statea je sa 45 poena u prvoj četvrtini uspjela izjednačiti rekord Houstona, Dallasa i Lakersa po broju poena postignutih u prvoj dionici.

Nakon ovakvog starta teško je bilo vjerovati da Portland može uraditi bilo šta. Tokom čitavog drugog poluvremena prednost gostiju se kretala oko 25 poena razlike, pa su Warriorsi lagano priveli utakmicu kraju.

Golden State je predvodio sjajni Steph Curry sa 37 poena, sedam skokova i osam asistencija, uz šut za tri poena 7/11. Solidni su bili i Green sa 21 poenom i Thompson sa 18.

U ekipi Portlanda dobar učinak je ostvario Lillard ubacivši 32 poena, dok je i Al-Farouq Aminu odigrao dobru partiju postigavši 25 poena.

CJ McCollum je za 30 minuta igre postigao svega 6 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi