Warriorsi slomili Wizardse, Oklahoma poražena
Foto: EPA

NBA

Warriorsi slomili Wizardse, Oklahoma poražena

S. Bošković

Golden State Warriorsi su došli do pobjede nad Washington Wizardsima rezultatom 120:117. 

Prva dionica susreta pripala je Wizardsima koji su na poluvremenu imali prednost od 13 poena razlike, a u pred posljednjih 12 minuta ta prednost je iznosila devet poena. No, Warriorsi se bude i u posljednjoj dionici dolaze do potpunog preokreta i prvog vodstva na utakmici od uvodnih minuta iste. 

Sjajan je u redovima Wizardsa bio Otto Porter Jr. koji je ubacio 29 poena, te imao deset skokova. Veoma dobru partiju pružio je i John Wall koji je na kraju imao 14 asistencija i 20 poena. Najefikasniji igrač Warriorsa bio je Kevin Durant s 31 poenom i 11 skokova. 


Toronto Raptorsi su s rezultatom 101:92 nadigrali Los Angeles Lakerse. DeMar DeRozan je s 24 poena bio najefikasniji igrač Raptors, dok je Kyle Lowry imao 11 poena, 10 skokova, te 12 asistencija. Kod Lakersa je najviše poena ubacio Julius Randle. On je brojao do 18 poena. 

Minnesota Timberwolvesi su u sjajnom meču s 119:116 bili bolji od Oklahoma City Thundera. Sjajan meč za Minnesotu odigrao je Karl - Anthony Towns koji je ubacio 33 poena, te imao 19 skokova. S druge strane, kod Oklahome se najviše pokazao Russell Westbrook s 27 poena i devet asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi