Warriorsi ubacili 141 poen Clippersima
Foto: EPA

Ubjedljiva pobjeda Golden Statea

Warriorsi ubacili 141 poen Clippersima

Nakon sinoćnjeg poraza od Detroita na svom parketu Golden State Warriorsi su danas upisali ubljedljivu gostujuću pobjedu nad Los Angeles Clippersima rezultatom 141:113.

U Staples Centru je bilo neizvjesno samo u prvoj četvrtini kada su se dvije ekipe nekoliko puta smjenjivale u vodstvu.

Warriorsi u drugoj polovini drugog perioda dolaze do prve dvocifrene prednosti, da bi do kraja poluvremena Golden State vodio sa 17 poena razlike.

Clippersi se u trećem periodu pokušavaju vratiti u susret i uspijevaju, u nekoliko navrata, doći do jednocifrenog zaostatka. Ipak, Warriorsi krajem treće četvrtine prave veliku seriju, a u četvrtom periodu potpuno razbijaju Clipperse, pa njihova prednost dostiže i 29 poena razlike, tako da je ekipa iz Oaklanda na kraju slavila ubjedljivu pobjedu.

Najefikasniji u ekipi Warriorsa je bio Steph Curry sa 31 poenom. Kevin Durant je dodao 19, Draymond Green 16, a Klay Thompson 15 poena.

Kada su u pitanju Clippersi najraspoloženiji su bili Danilo Galinari sa 19 i Lou Williams sa 17 poena. Blake Griffin je postigao 16, dok je Patrick Beverley dodao 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi