Washington napravio ogroman posao u Torontu

Upisali i drugu gostujuću pobjedu

Washington napravio ogroman posao u Torontu

Košarkaši Washingtona su po drugi put uspjeli savladati Toronto na gostujućem terenu, i tako nakon uvodne dvije utakmice serije povesti sa 2:0 i tako jednom nogom zakoračiti u četvrtfinale.

Bilo je 117:106, a odluka o pobjedniku pala je u drugoj i trećoj četvrtini. Raptorsi su nešto bolje ušli u meč, ali su gosti  kasnijom serijom stigli do +11 na poluvremenu. Kako je vrijeme odmicalo, prednost je rasla. Washintgon je nakon treće četvrtine bio u prednosti rezultatom 97:95, i tu je već sve bilo jasno.

Bradley Beal je sa 28 poena bio najefikasniji u Washingtonu, ali junak večeri je John Wall. Sjajni playmaker je za manje od 40 minuta na terenu usio sakupiti 26 poena i čak 17 asistencija! Domaće su predvodili DeRozan i Williams sa po 20 poena.

NBA:

Toronto Raptors - Washington Wizards 106:117

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.