Washington prvi bira

Obavljen ždrijeb za NBA draft

Washington prvi bira

U Seacaucusu je sinoć održan ždrijeb za NBA draft koji će se održati u New Yorku 24. juna.  Najveći dobitnik draft lutrije svakako je momčad Washington Wizardsa koji će prvi birati u New Yorku.

Iza Washingtona je jedna od najgorih godina u klupskoj historiji. Tokom sezone su ostali bez dugogodišnjeg predsjednika Abe Pollina, koji je preminuo, Gilbert Arenas je zbog unošenja oružja u svlačionicu suspendovan, dok su Antawn Jamison i Caron Butler otišli u Dallas. Lutrija je konačno podarila jednu dobru vijest za navijače Wizardsa.

Washington će na draftu uzeti playa Kentuckyja, Johna Walla, ili krilo Ohio Statea, Evana Turnera. John Wall je po mnogima najbolji igrač ovogodišnjeg drafta, ali ako se odluče da ga uzmu Wizardsi bi onda imali dva playa, Walla i Arenasa. Da li će uzeti Walla, pa Arenasa mijenjati u neki klub, ili će uzeti Turnera a ostaviti Arenasa još niko ne zna. Jedino se navijači Washingtona nadaju kako im s eneće desiti situacija iz 2001. godine kada su prvi birali Kwamea Browna, koji se pokazao kao jedan od najlošijih prvih izbora svih vremena.

Drugi će birati Philadelphia Sixersi, koji su imali veoma lošu sezonu. Eddie Jordan je dobio otkaz, a novi trener se još traži. Treći izbor će imati New Jersey Netsi koje je na izvlačenju predstavljao novi vlasnik, Rus Mikhail Prokhorov. Minnesota, koja je prošle godie imala dva izbora u prvih pet, ove godine će birati četvrta, dok će Sacramento birati peti. Za Sacramento je ove godine kuglicu izvlačio Tyreke Evans.

U prvih deset će još birati Golden State, Detroit, LA Clippers, Utah, koja je izbor dobila u razmjeni sa New Yorkom preko Phoenixa, dok će deseta birati Indiana. New Orleans, Memphis, Toronto i Houston će birati do četrnaeste pozicije, a prema najavama iz SAD-a ovo bi mogao biti jedan od najuzbudljivijih draftova u posljednjih nekoliko godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.