Washington slavio na gostovanju kod Bucksa
Foto: EPA

Knicksi lagano protiv Clippersa

Washington slavio na gostovanju kod Bucksa

Washington Wizardsi su uspjeli, sjajnom igrom u finišu susreta, slaviti pobjedu nad Milwaukee Bucksima rezultatom 99:88.

Sami početak utakmice, ipak, donosi blagu prednost Bucksa, ali Wizardsi ubrzo doleze do vodstva i prvu četvrtinu rješavaju u svoju korist rezultatom 27:19.

U finišu druge četvrtine Milwaukee uspjeva stići prednost gostiju i doći do vodstva od dva poena razlike. Ipak, na odmor se otišlo minimalnom prednošću Washingtona.

I u trećoj četvrtini se gledao neizvjestan susret, a onda u finišu ovog perioda i početkom zadnje četvrtine Washington pravi odličnu seriju koja je bila dovoljna za lagan trijumf.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Bradley Beal sa 23 poena, 18 je dodao Kelly Oubre Junior, dok je 15 poena postigao John Wall. Double-double učinke su upisali Otto Porter Jr. i Marcin Gortat. Porter Jr. je upisao 12 poena i 11 skokova, a Gortat 10 poena i 15 skokova.

Kod Bucksa je najraspoloženiji bio Giannis Antetokounmpo sa 23 poena, osam skokova i četiri asistencije. Middleton je dodao 15, a Bledsoe 14 poena.

Mirza Teletović je proteklih dana imao problema sa koljenom, pa na ovoj utakmici nije ulazio u igru.

New York Knicksi su u Madison Square Gardenu došli do lagane pobjede nad Los Angeles Clippersima rezultatom 107:85.

Prva četvrtina je donijela egal utakmicu, pa se u drugi period ušlo neriješenim rezultatom (20:20). Ipak, polovinom drugog perioda Knicksi "dodaju gas" i dolaze do prve dvocifrene prednosti na utakmici.

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Knicksa (56:44), da bi polovinom treće četvrtine gosti ipak uspjeli smanjiti deficit na samo dva poena. Ipak, ubrzo slijedi velika serija Knicksa, prednost domaćih raste, a u četvrtoj četvrtini prelazi i 20 poena razlike, pa su domaći slavili laganu pobjedu.

Najefikasniji u Knicksima je bio Kristaps Porzingis sa 25 poena, dok je 16 ubacio McDermott.

U Clippersima je raspoložen bio Griffin koji je ubacio 21 poen, dok je Wesley Johnson dodao 13 poena.

Pobjedu na svom terenu su upisali i New Orleans Pelicansi koji su savladali Oklahomu rezultatom 114:107.

Ipak, Oklahoma je nešto bolje otvorila susret i prvu četvrtinu okončala u svoju korist rezultatom 33:24. Pelicansi dosta agresivnije ulaze u drugu četvrtinu i brzo stižu do preokreta, ali Oklahoma vraća prednost i odlazi na poluvrijeme rezultatom 65:57 u svoju korist.

Domaći, međutim, tope prednost Oklahome tokom treće četvrtine, a u finišu ovog perioda se potpuno vraćaju u susret, da bi u četvrtoj četvrtini došli do prednosti koju više nisu ispuštali.

U Pelicansima je još jednu sjajnu partiju sa 36 poena i 15 skokova pružio Anthony Davis. Cousins i Holiday su dodali po 18 poena.

S druge strane "velika trojka" Oklahome je pružila odlične partije, ali je to bilo nedovoljno da se izbjegne poraz.

Westbrook je došao do triple-doublea sa 22 poena, 16 skokova i 12 asistencija. Paul Goerge je ubacio 26, dok je Carmelo Anthony dodao 19 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi