Washington srušio prvaka, San Antonio bolji od New Yorka

NBA liga

Washington srušio prvaka, San Antonio bolji od New Yorka

Protekle noći odigrano je pet susreta u NBA ligi.

Ekipa Washingtona pobijedila je u gostima akutelnog prvaka Cleveland sa 127:115. John Wall i družina odigrali su sjajnu utakmicu, a posebno su se istakli u prvom poluvremenu ubacivši čak 71 poen (71:61).

Upravo je plejmejker Wizardsa bio najbolji pojedinac susreta sa 37 poena i 11 asistencija. Bradley Beal upisao je 27 koševa i šest proigravanja.

Kod Cavsa se istakao LeBron James, kome su dvije asistencije nedostajale za triple-double - 24 poena, 11 skokova, osam asistencija.

San Antonio je kod kuće bio siguran protiv posrnulog New Yorka (106:98), a do pobjede Spurse je predvodio Kawhi Leonard sa 29 poena i po pet skokova i asistencija. Na visini zadatka bili su i LaMarcus Aldridge i Pau Gasol sa po 19 koševa i 10 skokova.

Willy Hernangomez za goste je ubacio 24 koša i zabilježio 13 skokova, a isti košgeterski učinak imao je Derrick Rose.

Košarkaši Toronta slavili su na gostovanju kod Dallasa rezultatom 94:86.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Serge Ibaka i DeMar DeRozan sa po 18 poena, dok se kod domaćina istakao Harrison Barnes sa 23 pogotka.

Rezultati:

LA Clippers - Utah Jazz 108:95

Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 115:127

San Antonio Spurs - New York Knicks 106:98

Dallas Mavericks - Toronto Raptors 86:94

Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 112:100

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi