Washingtonu ne pomaže ni maestralni Wall

NBA liga

Washingtonu ne pomaže ni maestralni Wall

U najjačoj ligi na svijetu noćas je odigrano šest mečeva.

Washington Wizardsi su u Verizon Centru poraženi od Orlando Magica rezultatom 124:116.

Goste je do 10. pobjede u do sad 22 odigrane utakmice u sezoni vodio Elfrid Payton sa 25 poena i devet asistencija, a još šest igrača Orlanda imalo je dvocifren košgeterski učinak. Jeff Green dodao je 20, a Jodie Meeks 18 koševa. Bicmack Biyombo je susret okončao sa 14 pogodaka i 13 skokova. 

Daleko najbolji kod domaćina bio je John Wall sa čak 52 poena i osam asistencija.

Detroit je pred svojim navijačima slavio protiv Chicaga sa 102:91. Pistonsi su 'slomili' goste u posljednjoj četvrtini, a ovaj period igre riješili su u svoju korist rezultatom 31:19. Tobias Harris je sa 22 poena bio najbolji pojedinac kod domaćina, dok je bolji od ostalih u redovima Bullsa bio Jimmy Butler sa 32 koša i šest asistencija.

Pobjedu je sinoć upisao i San Antonio. Ekipa Gregga Popovicha je kao gost prilično lako izašla na kraj sa Minnesotom (105:91). 

Po običaju Spurse je predvodio Kawhi Leonard sa 31 poenom. Na drugoj strani istakao se Zach Lavine sa 25 pogodaka.

New York je na krilima Carmela Anthonyja upisao gostujući trijumf protiv Miamija (114:103). Najbolji igrač Knicksa meč je završio sa 35 poena, a veliki doprinos pobjedi dao je i Kristaps Porzingis sa 14 poena i 12 skokova. Double-double učinak imao je i Joakim Noaha (10 poena, 10 skokova).

Ulogu favorita noćas je opravdao Memphis protiv Philadelphije (96:91), ali i Utah u duelu sa Phoenixom (112:105).

Španski reprezentativac Marc Gasol sa 26 poena i 12 skokova bio je najzaslužniji za 15. pobjedu Memphisa u ovoj sezoni, dok je 76erse predvodio Ersan Ilyasova sa 23 koša i 17 uhvaćenih lopti.

Sto se tiče duela između Utah i Phoenixa, Gordon Hayward je sa 28 poena bio najefikasniji kod pobjednika, dok je kod gostiju prednjačio Devin Booker sa 21 pogotkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi