Watsonu uručen otkaz nakon tri utakmice nove sezone
Foto: EPA

Trener Phoenix Sunsa ostao bez angažmana

Watsonu uručen otkaz nakon tri utakmice nove sezone

Phoenix Sunsi su odlučili uručiti otkaz treneru Earlu Watsonu nakon trećeg poraza ekipe u isto toliko utakmica nove sezone NBA lige, saopštava američki novinar Adiran Wojnarowski.

Watson je na klupi Sunsa zamijenio Jeffa Hornaceka polovinom sezone 2015/2016, a od tada je sa ekipom iz Arizone imao omjer pobjeda i poraza 33-85.

Čelnici Sunsa su odlučili raskinuti saradnju s Watsonom nakon što je ekipa zabilježila zaista katastrofalan start sezone. Na otvaranju nove NBA sezone Phoenix je doživio debakl u susretu sa Portlandom u kojem je poražen rezultatom 124:76, potom je uslijedio poraz od Lakersa (132:130), a zatim i još jedna katastrofa, jer su ih jučer Clippersi savladali sa 130:88.

Prema riječima Adriana Wojnarowskog, Watsona bi na klupi Sunsa trebao zamijeniti njegov pomoćnik i nekadašnji trener Toronto Raptorsa Jay Triano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi