Westbrook nastavio da pomjera granice

Triple-double za samo 19 minuta

Westbrook nastavio da pomjera granice

James Harden sa nestvarnim učinkom od 53 poena, 17 asistencija i 16 skokova skvakako je obilježio proteklu NBA noć, a nevjerovatno izdanje imao je i Russell Westbrook koji je u pobjedi Oklahome nad LA Clippersima (114:88) ostvario novi triple-double, 16. u sezoni.

Gotovo nestvatno zvuči da je do dvocifrenog učinka u tri kolone (11 poena, 12 asistencija, 10 skokova) došao u prvom poluvremenu, tačnije za 19 minuta igre!

Na kraju je na svom kontu imao 17 koševa, 14 uspješnih proigravanja i 12 uhvaćenih lopti.

Ovo ipak nije bio najbrži triple-double u istoriji NBA lige. Jim Tucker je daleke 1955. godine zabilježio triple-double učinak za samo 17 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti