Westbrook ubacio 47 poena, ali dalje idu Rocketsi
Foto: EPA

Houston savladao Oklahomu rezultatom 105:99

Westbrook ubacio 47 poena, ali dalje idu Rocketsi

Houston Rocketsi su u svom Toyota Centru, u petoj utakmici play-off serije, savladali Oklahoma Thundere rezultatom 105:99 i tako se plasirali u polufinale Zapadne konferencije. Konačni rezultat serije je 4:1 u korist Houstona.

Gosti su dosta dobro otvorili susret, te su prvu četvrtinu dobili sa 22:16. Međutim, Houston furiozno završava drugu četvrtinu pa se na poluvrijeme otišlo sa prednošću Rocketsa 51:44. 

Oklahoma, ipak, nakon fantastične igre Russella Westbrooka dolazi do preokreta u trećem periodu. Sjajni Westbrook je u trećoj četvrtini ubacio čak 20 poena. Međutim prednost sa kojom su Thunderi ušli u zadnju četvrtinu brzo će se istopiti, Westbrook posustaje, a Oklahoma u ovom periodu igre očajno šutira iz igre, tek 24%. 

U četvrtoj četvrtini stvari u svoje ruke je preuzeo James Harden, pa su Rocketsi na kraju, ipak, došli do trijumfa.

U ekipi Houstona najefikasniji je bio upravo Harden. On je upisao 34 poena, osam skokova i četiri asistencije. Sjajan je bio i Lou Williams sa 22 poena, dok je Beverley dodao 15, a Nene 14 poena.

Oklahomu je ponovo predvodio sjajni Westbrook, ostvarivši fantastičan učinak od 47 poena, 11 skokova i devet asistencija. Westbrook je, ipak, ponovo bio usamljen, pa u ekipi Thundera osim njega nije bilo posebno raspoloženih, Grant i Abrines su ubacili po 11, a Gibson i Oladipo po 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi