Westbrook ubacio 58 poena, Nurkić i ekipa slavili u Oklahomi

Nurkić meč završio sa 17 poena

Westbrook ubacio 58 poena, Nurkić i ekipa slavili u Oklahomi

M. Šljivak

Bh. centar Jusuf Nurkić ponovo je imao veoma dobru noć u NBA ligi.

Portland Trail Blazersi pobijedili su na gostovanju Oklahoma City Thunder rezultatom 126:121, a Nurkić je na parketu proveo 25 minuta i za to vrijeme je ubacio 17 poena, upisao je osam sokova i četiri asistencije.

Ipak, priča večeri je košarkaš Thundera Russell Westbrook. On je izjednačio rekord franšize sa 58 poena u ovom meču.

Fred "Downtown Freddie" Brown je davne 1974. godine, dok su Thunderi bili u Seattlu kao SuperSonicsi ubacio ovaj broj poena, kojeg je Westbrook izjednačio sinoć.

Oklahoma je većim dijelom susreta imala prednost. Činilo se kako će stići do lagane pobjede, ali su uprskali sve u finišu meča. Portland je okrenuo meč u svoju korist. Vodio je cijelim tokom posljednje četvrtine, pa su Westbrook i društvo na kraju poraženi.

Kod pobjedničkog tima Allen Crabbe je ubacio 23 poena, jedan manje je upisao Damien Lillard, dok je CJ McCollum ubacio 21.

Pored Westbrooka kod Oklahome su jedino dvocifreni bili još Victor Oladipo sa 16, te Enes Kanter sa 11 poena.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi