Westbrook za povijest, Harden ga prati

Westbrook stigao do 20. triple-double učinka

Westbrook za povijest, Harden ga prati

M. Šljivak

Russell Westbrook i James Harden sinoć su došli do novog triple-double učinka u NBA sezoni.

Njegova Oklahoma je savladala na gostovanju Sacramento Kingse 122:118, a ponovo je čovjek odluke bio nevjerovatni Westbrook.

Ubacio je 36 poena, te je imao 11 skokova i 10 asistencija za svoj 20. triple-double učinak ove sezone.

Fantastični košarkaš je sada rame uz rame s legendarnim NBA centrom Wiltom Chamberlainom, kao jedini igrač koji je napravio 20 tripe-double učinaka u jednoj sezoni, a sigurno je da će uskoro Westbrook biti sam na ovoj listi.

Kod Sacramenta je u ovoj utakmici blistao DeMarcus Cousins koji je meč završio s 31 poenom.


On je s 22 poena i sa po 11 skokova i asistencija vodio tim iz Texasa da pobjede u Brooklynu protiv Netsa, a Hardenu je ovo 12. triple-double ove sezone.

U preostale dvije utakmice gostujuće pobjede su upisali Detroit nad Lakersima (102:97), te Chicago nad Memphisom 108:104.

NBA liga:

Brooklyn - Houston 112:137

Memphis - Chicago 104:108

Sacramento - Oklahoma 118:122

LA Lakers - Detroit  97:102

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi