Westbrookov 40. triple-double nedovoljan za pobjedu OKC-a
Foto: EPA

Nova sjajna partija playa Oklahome

Westbrookov 40. triple-double nedovoljan za pobjedu OKC-a

D. Rakanović

Oklahoma City poražena je večeras na domaćem parketu od Charlotte Hornetsa sa 101:113, a ekipi Oklahome nije pomogla ni nova sjajna partija Russella Westbrooka.

Play OKC-a ostvario je novi triple-double, čak 40. u ovoj sezoni. Ukoliko do kraja sezone Westbrook ostvari još jedan trip-double izjednačit će se sa velikim Oscarom Robertsonom po broj triple-double učinaka u jednoj sezoni. 

Westbook je postigao 40 poena, uz 13 skokova, 10 asistencija i tri osvojene lopte, ali je imao i osam izgubljenih.

Charlotte je ovom pobjedom ostao u trci za osmu poziciju na Istoku, trenutno su na omjeru 36-41 i drže desetu poziciju, dok osmoplasirani Miami ima omjer 37-39.

Goste je do pobjede predvodio Kemba Walker sa 29 postignutih poena. Kaminsky je dodao 18, a Kidd-Gilchrist 16 poena. 

Osim Westbrooka u ekipi Oklahome se istakao Victor Oladipo sa 19 poena.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi