Will Cherry novo pojačanje Cedevite

Američki košarkaš

Will Cherry novo pojačanje Cedevite

Američki košarkaš Will Cherry pojačao je redove Cedevite, potvrđeno je danas na zvaničnoj klupskoj stranici. 

Cherry, koji je prošlu sezonu proveo u turskom Gaziantepu, sa Cedevitom je potpisao ugovor na dvije godine, a inače riječ je o sjajnom playmakeru koji ima i iskustvo igranja u NBA ligi. 

U najjačoj košarkaškoj ligi Cherry je nastupao za Cleveland Cavalierse, za koje je u sezoni 2014./15. ubilježio osam nastupa uz prosjek od dva poena. 

Nakon avanture u NBA ligi je igrao za Žalgiris, s kojim je bio prvak Litve, i za berlinsku Albu s kojom je osvojio njemački Kup. U dresu Gaziantepa igrao je u Fibinom Eurokupu gdje je bilježio 10.5 poena, četiri skoka i četiri asistencije u prosjeku.

Sa Cedevitom su ovog mjeseca saradnju još dogovorili Roko Ukić i Ivan Ramljak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi