Will Clyburn pojačao CSKA

Stigao iz Darussafake

Will Clyburn pojačao CSKA

E. Škorić

Will Clyburn novi je igrač moskovskog CSKA, s kojim je potpisao na dvije godine.

Clyburn je visok 201 cm i ima 27 godina, a u CSKA  su ga lansirale partije koje je pružao u dresu Darussafake u prošloj sezoni. U prosjeku je ubacivao 13 poena uz 5.1 uhvaćenih lopti na 34 meča u Euroligi.

Na osam mečeva je ubacio 20 i više poena i bio je među najefikasnijim igračima turskog kluba, a to mu je ujedno bila prva sezona za Darussafaku.

Prethodno je karijeru počeo u njemačkom Ulmu, a igrao je i za Hapoel Holon. 

"Uzbuđen sam što ću postati dio tima kakav je CSKA. Ovo je jedna od najboljih evropskih ekipa, koja iz godine u godinu igra značajnu ulogu. Velika je čast i privilegija biti tu", rekao je Cyburn na predstavljanju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi