Wizardsi izjednačili protiv Bostona
Foto: EPA

Zahvaljujući nevjerovatnoj seriji u trećem periodu

Wizardsi izjednačili protiv Bostona

D. Rakanović

Košarkaši Washington Wizardsa ubjedljivo su savladali Boston na domaćem parketu sa 121:102, i došli do izjednačenja u seriji 2:2. 

Nakon ravnopravnog prvog poluvremena koje je i završilo neriješenim rezultatom, Wizardsi su utakmicu prelomili u trećem periodu kada su napravili nevjerovatnu seriju od 26:0. Wizardsi su ovaj period dobili sa 42:20. Stečenu prednost Washington je sigurno sačuvao do kraja meča i stigao do izjednačenja u seriji.

Wizardse je predvodio Bradley Beal sa 29 poena, uz četiri skoka. John Wall ubacio je 27 poena, uz 12 asistencija, dok je Otto Porter dodao 18 poena. 

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović ubacio je 13 poena.

Kod Bostona najefikasniji je bio Isaiah Thomas sa 19 poena. Terry Rozier je dodao 16, a Kelly Olynyk 14 poena.

Serija se sada seli u Boston, a naredna utakmica je na rasporedu 10. maja u 2 sata po srednjoevropskom vremenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi