Wizardsi napravili brejk i poveli protiv Hawksa

Polufinalna serija na Istoku

Wizardsi napravili brejk i poveli protiv Hawksa

E. Škorić

Košarkaši Washington Wizardsa salvili su u gostima kod Atlanta Hawksa sa 104:98 i tako su poveli u polufinalnoj seriji na Istoku NBA doigravanja.

Nakon što su iznenadili Toronto Raptorse, koje su pomeli s 4:0, Wizardsi su sjajno otvorili polufinalnu seriju Istoka.

Trijumfovali su na teškom gostovanju kod Atlante. Bio je to dosta izjednačen meč u Georgiji, a odlučen je u zadnjoj dionici. 

Bradley Beal je predovdio Wizardse sa 28 poena i sedam skokova, dok je John Wall ubacio 18 uz 13 asistencija i sedam skokova, a double-dobule je imao i Marcin Gortat sa 12 pona i 12 skokova.

Kod poražene ekipe je Demar Carroll ubacio 24 poena, a Al Horford je ubacio 17 poena uz 17 skokova i sedam asistencija. Paul Millsap je ubacio 15 poena uz 12 skokova.

Atlanta je i u utorak navečer domaćin, a onda se serija prebacuje u Washington.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije