Wright ponovo dobar, ali Spartak ipak poražen

Zack jako dobar

Wright ponovo dobar, ali Spartak ipak poražen

M. Šljivak

Košarkaši Spartaka iz St. Petersburga poraženi su večeras od Lokomotive Kuban u susretu 5. kola grupe K Eurocupa rezultatom 77:72,a naš reprezentativac Zack Wright je odigrao još jednu dobru partiju za Spartak.

Lokomotiv je odigrao odličan susret, te su zasluženo slavili pobjedu u ovom meču. Prvi period su dobili 16:13, da bi na poluvrijeme otišli sa pet poena prednosti 36:31. U trećoj četvrtini potpuna dominacija domaćeg tima. Lagano su riješili ovaj dio igre u svoju korist 23:14, te se u posljednju dionicu ušlo sa 14 poena prednosti 59:45.

Uspio je Spartak na četiri minute prije kraja doći do samo minus šest 66:60, da bi na minut i po do kraja prišli samo do minus tri 71:68. U samoj završnici susreta bolje su se snašli košarkaši Lokomotiva, koji su na kraju upisali zasluženu pobjedu.

Zack Wright je za Spartak ubacio devet poena, te je imao šest asistencija i četiri skoka. U njegovom timu Josh carter je bio najefikasniji sa 20 poena, dok je  kod domaćih Derrick Brown ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.