Xavier Henry potpisao za Milwaukee Buckse

Konkurencija Mirzi

Xavier Henry potpisao za Milwaukee Buckse

E. Škorić

Xavier Henry je kao slobodan agent potpisao za Milwaukee Buckse.

Henry (25) je igrao u Los Angeles Lakersima, nastupao je devet utakmica u sezoni 2014/15, a prosjeku je igrao 9.6 minuta po čemu, te je ubacivao 2.2 poena.

U NBA D-ligi je za Santa Cruz prošle sezone ubacivao prosječno 15.6 poena, 2.9 skokova i imao je 18.8 odigranih minuta po meču.

On je karijeru počeo u belgijskom Gentu, a 2010. godine je bio 12. pick Memphis Grizzliesa na NBA draftu, te je igrao i za New Orleans. 

Obzirom da igra na poziciji krilnog centra, bit će konkurent našem Mirzi Teletoviću, koji je ranije također potpisao za Buckse, koji u rosteru imaju 18 igrača. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije