Young: Porzingisu se obruč povećao

Young: Porzingisu se obruč povećao

E. Škorić

U prve dvije sezone u NBA ligi Kristops Porzingis je bio dobar, ali u trećoj je - fantastičan.

Ovaj mladi latvijski košarkaš briljira u dresu New York Knicksa, pa je protiv Indiane Pacers ubacio 40 poena u pobjedi 108:101 protekle večeri.

Tu je noć u timu Indiane najefikasniji bio Thaddeus Young sa 18 poena, a kada su ga pitali kako je moguće da Porzingis sada igra ovako dobro, puno bolje nego ranije, on je dao jasan odgovor:

"Carmelo Anthony nije tu. Dakle, Porzingis će dobiti 10 ili 15 lopti po utakmici. Kada neko toliko puta dobije loptu i šutira, onda mu se obruč poveća i sve ide lakše. Sada ima samopouzdanje, dosta šutira, sve se vrti oko njega i zato ima to što ima - 40 poena u meču", rekao je Young.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi