Za 58 sekundi na terenu zaradio 848.000 dolara

Bogutu otkaz u Clevelandu

Za 58 sekundi na terenu zaradio 848.000 dolara

M. Šljivak

Australski centar Andrew Bogut biće otpušten iz ekipe Cleveland Cavaliersa.

Iskusni 32-godišnji košarkaš nedavno je stigao i redove NBA prvaka kako bi pojačao reket tima u doigravanju, ali se u Cavsima nije naigrao.

Odigrao je Bogut samo 58 sekundi u meču protiv Miami Heata. Noga mu je slomljena i za njega je ova sezona završena.

Cleveland je odlučio da Boguta otpusti nakon povrede. To će ih i skupo koštati, pa je Australac za nepunu minutu zaradio 848.000 dolara.

Nekadašnjem prvom piku NBA drafta ovo je bila 12. sezona u karijeri. Nikad nije opravdao tu poziciju i uglavnom je imao ulogu epizodnog igrača.

U karijeri je Bogut na prosjeku od 10 poena i devet skokova po meču, a najveći uspjeh mu je osvajanje titule prvaka s Golden State Warriorsima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije