Zack Wright odličan u porazu Bamberga

Jusuf Nurkić imao skroman nastup

Zack Wright odličan u porazu Bamberga

Košarkaši Crvene zvezde upisali su drugu pobjedu u Eurocupu, dok je Cedevita poražena na domaćem parketu. 

Zvezda je u Beogradu bila ubjedljiva protiv grčkog Panioniosa (84:64), a najzaslužniji za pobjedu Beograđana bili su Marko Simonović sa 18 poena i 8 skokova, te Charles Jenkins sa 16 poena. U redovima gostiju jedini dvocifren bio je McCollum sa 11 poena. 

Cedevita je lošom igrom u trećem periodu izgubila utakmicu na domaćem parketu od Bešiktaša rezultatom 69:71, a u redovima Cedevite bh. reprezentativac Jusuf Nurkić upisao je 4 poena, 5 skokova i 2 asistencije. Chris Lofton je sa 20 poena bio najbolji kod Bešiktaša. 

Odličnu utakmicu je odigrao Zack Wright u porazu Bamberga u Ankari kod Kolejlilera rezultatom 81:68. Zecko je ubacio 11 poena, dodao 5 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte. 

Izraelski klubovi Hapoel i Maccabi slavili su ubjedljive domaće pobjede protiv Budivelnika i Montepaschija, dok je Khimky nakon produžetka slavio na gostovanju kod Nymburka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.