Zack Wright odradio prvi trening u Panathinaikosu

Bh. reprezentativac pojačao grčkog velikana

Zack Wright odradio prvi trening u Panathinaikosu

Bh. košarkaški reprezentativac odradio je prvi trening u svom novom klubu, grčkom velikanu Panathinaikosu. 

Playmaker našeg nacionalnog tima dogovorio je jučer prelazak u redove višestrukog prvaka Evrope, a u Atini će ostati do kraja ove sezone. Pravo nastupa ima odmah u osmom kolu Eurolige. 

Samo dan nakon što je dogovorio prelazak u redove velikana evropske košarke ljubimac bh. navijača odradio je i prvi trening sa novim igračima koji su ga srdačno dočekali. 

Wright je u prvom krugu Eurolige u dresu Bamberga imao prosjek od 6,6 poena, 3,4 asistencije i 3,2 skoka po utakmici. 

Naš 28-godišnji reprezentativac je već igrao u grčkoj košarkaškoj ligi u dresu Rethymna. Pored ova dva grčka kluba Wright je još igrao za Cibonu, Spartak, Braunschweig, Bamberg, Limoges, Le Mans i Chalon. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.