"Zadovoljstvo je raditi s ovim momcima"
Foto: EPA

Krzyzewski i Irving nakon pobjede

"Zadovoljstvo je raditi s ovim momcima"

M. Šljivak

Mike Krzyzewski, selektor reprezentacije SAD-a čestitao je selekciji Srbije na sjajno odigranom turniru, te je pohvalio svoju selekciju koja je osvojila naslov prvaka Svijeta.

"Čestitam Srbiji na fantastično odigranom turniru. Igrali su odlično na otvaranju ovog meča, što nas je probudilo za ostatak utakmice", istakao je američki selektor na početku, te je dodao kako je ponosan na svoje igrače.

"Ponosan sam na moje igrače, bilo je pravo zadovoljstvo raditi s njima. Momci su bili jako dobro pripremljeni i drago mi je što sam surađivao s njima. Imali smo mnogo otkaza i povreda. Paul George me zvao maločas i rekao mi je da je uvijek bio uz nas", rekao je Krzyzewski.

MVP turnira Kyrie Irving je također presretan...

"Ovo je najveći uspjeh za većinu momaka. Ovo je odlično, osjećaj je sjajan. Imam mnogo lijepih uspomena i drago mi je što sam bio dio ovog tima", rekao je Irving.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.