Zagreb izborio četvrtfinale
Odlična partija Luke Žorića

Eurochallenge

Zagreb izborio četvrtfinale

Utakmicama petog kola okončano je takmičenje po grupama u Eurochallengu. Zagreb je pobjedom u posljednjem kolu osigurao prolaz dalje, a u istoj grupi je prolaz dalje osigurao u FMP.

Budućnost nije uspjela izboriti dalje, dok ćemo među osam najboljih gledati Ernesta Bremera i Aleksandra Radojevića. U četvrtfinalu će direktan obračun imati Ante Mašić protiv Ernesta Bremera.

Gottingen nije imao problema protiv Eiffel Towersa u gostima (86:76) i tako osvojio prvo mjesto u grupi, dok je Krasnye pobjedom nad AEL Proteasom (84:68) osvojio drugo mjesto u ovoj grupi. U redovima Krasnyea Ernest Bremer nije ulazio u igru.

U grupi J domaće pobjede su upisali Zagreb i FMP, te se plasirali u četvrtfinale. Zagreb je u teškoj utakmici slavio pobjedu protiv Artlanda (69:67), uz odličnu utakmicu Luke Žorića (18 poena, 10 skokova). FMP je bio bolji od Liegea sa 81:55. Raduljica i Protić su dali po 17, a Jeremić 15 poena, dok je kod gostiju Andrija Stipanović upisao 8 poena i 3 skoka.

U direktnom duelu za prolaz dalje Apoel j ebio bolji od Budućnosti (81:76). Aleksandar Radojević je kod Apoela ubacio 2 poena, a Nemanja Gordić kod Budućnosti 10 poena i 4 asistencije. Chalon je bio bolji od Scavolinija sa 94:88, ali se zbog slabijeg međusobnog duela od Apoela oprostio od daljeg takmičenja.

Banvit je upisao pobjedu protiv Eniseya (94:85), ali se oprostio od daljeg takmičenja, jer je Antwerpen od Roannea poražen sa samo dva poena (68:66).

Parovi četvrtfinala:

Gottingen – FMP
Zagreb – Krasnye
Scavolini – Antwerpen
Roanne - Apoel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.