Zakazano veliko finale: Rakete izgubile bitku s Ratnicima

Warriorsi po prvi put i finalu

Zakazano veliko finale: Rakete izgubile bitku s Ratnicima

U velikom NBA finalu ovosezonskog izdanja najjače košarkaške lige na svijetu igrat će Golden State Warriors i Cleveland Cavaliersi. 

Ovo je postalo jasno nakon što su protekle noći popularni Ratnici rezultatom 104:90 savladali Houston Rocketse i tako stigli do titule šampiona Zapadne konferencije. Noć prije veliko finale osigurali su Cavsi predvođeni sjajnim LeBronom Jamesom.

U petoj utakmici finalne serije Zapada Warriorsi nisu ništa prepustili slučaju, te su pitanje plasmana u veliko finale željeli riješiti na domaćem parketu ORACLE Arene, u čemu su i uspjeli. Do četvrte pobjede u konferencijskom finalu predvodio ih je Stephen Curry koji je ubacio 26 poena, a odličnu podršku ima je i u Barnesu koji je postigao dva poena manje. Odličan je bio i Thompson koji je brojao do 20.

Green i Bogut su odlično skakali. Prvi je susret okončao s 13, dok je Bogut na kraju utakmice imao jedan skok više od svog saigrača.

Kad James Harden ubaci samo 14 poena jasno je da sudbina Houston Rocketsa teško može biti pozitivna. Iako je cijela prva petorka gostiju imala dvocifreni poenterski učinak on nije bio dovoljan da bi se savladao jedan odličan tim kakav ove sezone zaista jesu Golden State Warriorsi. Na kraju vrijed spomenuti da je Dwigth Howard bio najefikasniji košarkaš Rocketsa s 18 ubačenih poena, ali i 16 skokova od čega 13 u odbrani.

Vrijedi istaći i da je za Warriorse prvo veliko finale u historiji franšize otkako je tim iz Oaklanda počeo egzistirati, prije 40 godina!

Zapadna konferencija, finale:
Golden State Warriors - Houston Rockets 104:90 (4:1)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.