Žalgiris držao priključak, Kraljevi ipak prejaki

Real do pobjede teže od očekivanog

Žalgiris držao priključak, Kraljevi ipak prejaki

Real Madrid je večeras u okviru prvog kola Eurolige na svom terenu u madridskom Domu sportova ugostio Žalgiris. Domaćin je slavio rezultatom 80:71. 

Prvih deset minuta proteklo je u izuzetno lošoj igri obje ekipe. Jako neeffikasna košarka puno više je odgovarala gostima iz Kaunasa, pa je nakon deset minuta igre rezultat u Madridu bio 14:13 za Žalgiris. 

U nastavku prvog poluvremena mnogo efikasnija košarka, ali Žalgiris je i dalje imao prednost. Gosti iz Kaunasa u susret sa Realom ušli su kao veliki autsajder, ali su nakon prvog poluvremena imali prednost 35:32. 

Real Madrid nije ni u nastavku susreta pružio partiju kakva se od njega očekuje, ali je uspio na individualni kvalitet preokrenuti rezultat. Madriđani su u posljednjih deset minuta susreta ušli sa vodstvom 56:49. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real je rutinski odigrao do kraja susreta i upisao očekivan trijumf protiv Žalgirisa. Gosti su ostavili odličan dojam na ovom susretu. Na kraju konačni rezultat na ovom susretu glasio je 80:71. 

Najefikasniji u redovima Real Madrida bio je Felipe Reyes sa 11 postignutih poena, dok je deset poena dodao Gustavo Ayon. Na drugoj strani James Anderson postigao je 19 poena. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.