Žalgiris razmontirao Olympiakos, Feneru turski derbi

Euroliga

Žalgiris razmontirao Olympiakos, Feneru turski derbi

Osim utakmice Khimkyja i Brose Basketsa, završene su još dvije utakmice današnjeg programa TOP 16 faze Eurolige.

Žalgiris je u Kaunasu sa ubjedljivih 75:55 savladao ekipu Olympiakosa, koja je na ovom gostovanju imala ulogu blagog favorita. Grčki tim je bio ravnopravan protivnik Žalgirisu sve do posljednje četvrtine, koju su domaći košarkaši odigrali sjajno te stigli do visoke pobjede.

Najefikasniji u ekipi Žalgirisa bili su Jankaunas i Vougioukas sa 18, odnosno 13 pogotaka, dok je Olympiakos predvodio Johnson-Odom sa 11 ubačenih poena.

Večeras je u Volkswagen Areni u Istanbulu na rasporedu bio turski derbi, u kojem su snage odmjerili Darussafaka i Fenerbahče. Nakon sjajne utakmice, pobjedu je odnio favorizovani Fener, koji je slavio sa 106:100.

Najefikasniji igrač Fenerbahčea bio je Bobby Dixon sa 24 poena, a Ekpe Udoh je ubacio tri poena manje. Luke Harangody je sa 22 poena bio najbolji igrač Darussafake, dok je njegov saigrač Ender Arslan ubacio 17 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga:

Žalgiris - Olympiakos 75:55
Darussafaka - Fenerbahče 100:106

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi