Žalgiris slavio protiv Efesa
Foto: EPA

Euroliga, 9. kolo

Žalgiris slavio protiv Efesa

M. Šljivak

Košarkaši Žalgirisa pobijedili su Anadolu Efes 91:83 u susretu 9. kola Eurolige.

Odličan meč viđen je u Kaunasu, a domaći tim je na kraju zasluženo stigao do trijumfa.

Efes je dobro ušao u meč. Imali su rezultatsku prednost na otvaranju meča, ali je sredinom prve dionice Žalgiris preuzeo vodstvo u svoje ruke. Međutim, gosti serijom od 8:0 završavaju prvu četvrtinu i na mini pauzu odlaze sa četiri poena prednosti, 22:26.

Ipak, u drugoj dionici domaći tim potpuno preuzima igru. Vodili su većim dijelom ovog dijela igre i na poluvrijeme odlaze sa plus tri, 47:44.

Žalgiris je vodio i tokom treće dionice. Nakon 30 minuta imali su plus pet (66:61), ali je ovaj meč bio daleko od gotovog.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Imao je domaći tim i plus 12 na početku posljednje dionice. Međutim, Efes na nešto više od minut do kraja dolazi na samo minus tri (86:83), ali do preokreta turski tim nije mogao. Pangos je završio posao sa pet vezanih poena i Žalgiris je stigao do pobjede.

Do trijumfa je domaće vodio Edgaras Ulanovas sa 22 poena, sedam skokova i četiri asistencije, odličan je bio i Paulius Jankunas sa 17 poena i šest skokova, dok je najefikasniji kod gostiju bio Bryant Dunston sa 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi