Žalgiris šokirao Darussafaku

Litvanci slavili u Istanbulu

Žalgiris šokirao Darussafaku

M. Šljivak

Košarkaši Žalgirisa napravili su veliko iznenađenje u 20. kolu Eurolige. Oni su večeras u Istanbulu kao gosti pobijedili Darussafaku rezultatom 69:66.

Tim iz Kaunasa je odigrao zaista odličnu utakmicu. Dobrom odbranom su uspjeli da limitiraju domaći tim na svega  66 poena i na kraju su zasluženo slavili.

Vodili su gosti cijelim tijekom meča. Najveća razlika je bila plus devet, ali je Darussafa umalo dobila poklon od litvanskog tima u samom finišu. Greške gostiju nisu iskoristili na minus četiri (60:64), promašili su napade za povratak u meč, a zatim je Pangos trojkom povećao na plus sedam.

Ponovo je zatim Darussafaka propustila šansu da barem pokuša doći do preokreta. Nisu pogađali zicere i na kraju je Žalgiris slavio pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Goste je do trijumfa vodio Kevin Pangos sa 14 poena, dok je Brad Wanamaker s druge strane ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi