Zamalo opšta tuča u NBA - Ubre patosirao Olynyka

Strasti su u ovoj seriji uzavrele

Zamalo opšta tuča u NBA - Ubre patosirao Olynyka

D. Rakanović

Trenutno se igra treća utakmica serije između Washingtona i Bostona u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država. 

Strasti u ovoj seriji su uzavrele, a ni ova utakmica nije drugačija. Početkom drugog perioda igre kulminiralo je incidentom, koji srećom nije prerastao u opštu tuču.

Naime, košarkaš Washingtona Kelly Ubre krenuo na Olynyka i bodičekom ga oborio na pod. Prije toga Ubre je nakon jakog bloka Olynyka pao na parket i nakon što se pridigao, vidno isfrustriran krenuo je na centra Bostona te ga oborio na parket. 

Srećom, brzom reakcijom ostalih igrača obje ekipe i sudija izbjegnut je veći incident.

Košarkaš Washingtona je zbog ovog postupka dobio isključujuću ličnu grešku, a mogao bi biti i dodatno kažnjen od strane NBA lige



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi