Zarađuje 9.000 dolara u Cavsima, a pravi velike gluposti
Foto: EPA

Jones kažnjen sa 6.000 dolara

Zarađuje 9.000 dolara u Cavsima, a pravi velike gluposti

M. Šljivak

Aktuelni NBA prvaci Cleveland Cavaliersi i ove sezone igraju zaista odlično.

Teško je da će ih na putu do novog finala iko zaustaviti, a Cavsi u svom timu imaju nekoliko iskusnih igrača koji im daju dodatnu širinu u timu.

Jedan od takvih igrača je 36-godišnji Dahntay Jones. Njemu je krajem prošle godine uručen otkaz, ali kako se otvorilo mjesto u rosteru, nedavno je ponovo vraćen u tim.

Iskusni košarkaš je trebao zaraditi svega 9.000 dolara do kraja sezone, ali od tog je umalo ostao bez 6.000 dolara.

On je isključen sa meča protiv Toronto Raptorsa i kažnjen je sa 6.000 dolara. Ipak, kaznu neće platiti, već će to učiniti LeBron James.

Isto je James uradio i prošle sezone kada je platio Jonesovu kaznu od 80.000 dolara, ali je jasno poručio saigraču.

"Rekao sam mu da je dosta više kazni i da prestane s isključujućim greškama. Dosta mi je plaćanja njegovih kazni", istakao je James.

Jones će se tako morati smiriti, jer naredna kazna će sasvim sigurno preći visinu njegove plate u Clevelandu.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi