Zavodnice slavile nakon produžetka

WNBA

Zavodnice slavile nakon produžetka

Čak dvije od tri utakmice sinoćnjeg programa WNBA lige odlučene su nakon produžetka, dok je pobjedu nakon regularnog dijela utakmice upisao samo Seattle protiv San Antonija.

Sjajnu utakmicu su odigrali New York i Connecticut (82:74). New York je 1:48 do kraja utakmice imao vodstvo 61:48, a onda je Renee Montgomery ubacila 12 poena uključujući tricu za produžetak 4.2 sekunde prije kraja utakmice. Pobjedu New Yorku je donijela Cappie Pondexter, koja je ubacila 24 poena, od čega šest u produžetku. Kod Connecticuta je najbolja bila Montgomery sa 23 poena.

Nakon produžetka je slavio i LA Sparks protiv Tulse rezultatom 86:83. Veteranka Ticha Penicheiro je ostvarila rekord karijere od 13 asistencija, a sjajnu asistenciju je podarila Noelli Quinn, koja je 30 sekundi prije kraja donijela pobjedu Zavodnicama. DeLisha Milton-Jones je sa 23 poena bila prvo ime Sparksa, dok je Scholanda Robinson kod Tulse ubacila 19 poena.

Košarkašice Seattle Storma su nastavile sa sjajnim igrama i protiv San Antonija. Seattle je slavio rezultatom 80:74 i došao do omjera 19-2, drugog najboljeg starta u historiji lige. Bolji je imao samo Houston 1998. godine kada je sezonu počeo s omjerom 19-1. Lauren Jackson je ubacila 21, a Sue Bird 20 poena za Storm, dok je Sophia Young sa 18 poena bila najbolja kod San Antonija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.