Završila se velika serija Vassilisa Spanoulisa
Foto: EPA

Ostao bez poena protiv Zvezde

Završila se velika serija Vassilisa Spanoulisa

M. Šljivak

Velikan grčke košarke Vassilis Spanoulis sinoć je ostao bez poena u susretu njegovog Olympiakosa protiv Crvene zvezde.

Iako je meč otišao u produžetke, legendarni košarkaš nije uspio da se upiše u strijelce i za 16 minuta je upisao tri promašaja iz igre.

Tako je stala njegova velika serija od čak 243 utakmice u europskim takmičenjima u kojma je postigao barem jedan poen.

Posljednji meč u kojem nije postigao poene dogodio se 11. novembra 2003. godine. Tada je Spanoulis igrao za ekipu Maroussija i promašio je jedan šut u 18 minuta provedenih na parketu.

Od tog meča Spanoulis je igrama pisao stranice povijesti evropskih takmičenja. Jedan je od najboljih košarkaša koje je Evropa dala i osvojio je čak tri trofeja najboljeg u Euroligi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Pored Olympiakosa i Maroussija, Spanoulis je u bogatoj karijeri igrao i jednu sezonu za Panathinaikos, a okušao se i u NBA ligi sa ekipom Houston Rocketsa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi