Završnica hrvatskog Kupa u Zadru
Dvorana "Krešimir Ćosić"

Određen domaćin Final-foura

Završnica hrvatskog Kupa u Zadru

Završni turnir hrvatskog košarkaškog Kupa “Krešimir Ćosić” ove će se godine igrati u Zadru. Za razliku od nekih ranijih završnica, ove sezone će se odirati u novoj dvorani na Višnjiku koja će ugostiti najbolje ekipe Hrvatske.

Prvi put u istoriji, završni turnir najmasovnijeg takmičenje odigraće se u dvorani koja nosi naziv “Krešimir Ćosić”, a koja je ime dobila po velikanu hrvatske, jugoslovenske, a zašto ne reći i svjetske košarke.
Poznati su i polufinalni parovi Kupa Hrvatske. U prvom će se sastati Zadar i Cibona, dok će u drugom meču za ulazak u finale igrati Split CO i Zagreb CO.
Branilac naslova je sastav iz “Trnskog” koja je prošle sezone kao domaćin osvojio naslov. Najviše trofeja u ovom takmičenju je osvojio Zadar. Čak šest puta pehar je stizao u “Jazine”. Cibona i Split imaju po jedan manje (5), dok je Zagreb osvojio samo jedan naslov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.