Zaza Pachulia: Žao mi je Kawhija, ali nije bilo namjerno

Krvnik kojeg ne voli Gregg Popovich

Zaza Pachulia: Žao mi je Kawhija, ali nije bilo namjerno

E. Škorić

Košarkaš Golden State Warriorsa Zaza Pachulia povrijedio je Kawhija Leonarda u prvom meču finalne serije Zapadne konferencije.

San Antonio Spursi su dominirali i imali 20 i više poena prednosti nad Warriorsima, ali je povreda Kawhija promijenila stvari na parketu i na kraju su Warriorsi  došli do pobjede u neizvjesnoj završnici (113:111).

Trener Spursa Gregg Popovich bio je jako ljut na Pachuliju, smatravši da ovaj  treba da bude kažnjen, a Pachuliju su okrivili da je namjerno faulirao zvijezdu Spursa. Gruzijac se, pak, kaje zbog svega što je napravio i smatra da nije imao namjeru.

"Učinio sam ono što sam morao. Išao sam da odbranim šut, nije bilo loše namjere. Iskreno, nisam imao pojma da sam stao na Kawhijevu nogu dok se nisam okrenuo i ugledao ga na podu", rekao je Pachulia, pa je dodao:

"Zaista se osjećam loše zbog njega. Želio bih da se to nije dogodilo, da je bilo drugačije... Imam puno poštovanje prema Kawhiju. Mislim da je jedan od najboljih NBA igrača i želim mu svakako sve najbolje", istakao je Gruzijac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi