Zbog čega se u Hrvatskoj šire laži o Džananu Musi?

Svako malo biva "izbačen iz tima"

Zbog čega se u Hrvatskoj šire laži o Džananu Musi?

E. Škorić

U hrvatskim medijima često se plasiraju informacije kako je Džanan Musa zbog ovog ili onog razloga izbačen iz prvog tima.

U Hrvatskoj štampi često se, iz ko zna kojeg razloga, daje negativan publicitet Musi, mladom bh. reprezntativcu i košarkašku Cedevite. Svako malo se može pročitati da je Veljko Mršić prekrižio Musu, da ovaj nije zreo za "velike utakmice", da nije dorastao pojedinim situacijama ili da jednostavno nije igrač tog kalibra da se suprostavi velikim timovima.

Međutim, u Cedeviti nikada nisu ništa loše kazali na račun Muse i smatraju ga velikim profesionalcem, igračem koji ima izuzetan košarkaški talent, pa i sama PR služba zagrebačkog tima često bude u čudu kada ih se upita za eventualno otpisivanje Džanana iz tima. 

Postoji razlog zašto Musa večeras neće igrati protiv Valencije u Eurokupu i on je sasvim jasan - umor. U pojedinim medijima u Hrvatskoj moglo se pročitati kako je Musa "fizički nedorastao", ali on je pošteđen pojedinih utakmica iz prostog razloga što je nemoguće izdržati tempo kakav imaju današnji evropski klubovi.

Musa je u dva dana odigrao dvije utakmice. U prvenstvenom meču je ubacio 12 poena, a igrao je 15 minuta baš iz razloga kako bi uzeo malo predaha. On će već 4. februara biti u sastavu za meč protiv Mornara u ABA ligi.

Često se u susjednim medijima piše negativno o Musi, koji je doživljavao i razne uvrede na nekim gostovanjima u Hrvatskoj, ali to je ionako nešto što mlade sportiste samo dodatno motiviše i čini jačima. No, postavlja se otvoreno pitanje - zašto pojedini mediji u Hrvatskoj toliko loše pišu o Musi?

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi