Zdovc i Wright večeras za prestiž protiv Kubana

EuroCup 5. kolo

Zdovc i Wright večeras za prestiž protiv Kubana

Večeras su na rasporedu preostale utakmice 5. kola Top-16 faze košarkaškog EuroCupa. Nas će najviše interesovati ishod meča grupe K između Lokomotiv Kubana i Spartak SPB-a, a ponajviše igra našeg reprezentativca Zack Wrighta.  

 

Wright sa velikim uspjehom nastupa u dresu Spartaka. Nakon što je za mjesec januar proglašen najboljim igračem VTB lige, večeras u EuroCupu slijede novi izazovi. Koliko su ova dva prvoplasirana tima grupe K uspješna u ovom takmičenju dovoljno govori podatak da će večeras njihova utakmica biti stvar prestiža. Naime, oba kluba su već osigurala nastup u četrtfinalu, odnosno u narednoj rundi ovog takmičenja. Prvoj poziciji je u svakom slučaju bliže Lokomotiv.

 

Upravo o tome, ali i o narednim izazovima za Spartak govorio je trener ovoga tima Jure Zdovc.

 

"Utakmica protiv Lokomotiva bit će veoma važna, ali ovo je zaista susret za prestiž. Pobijedili su nas u St.Petersburgu tako da ako moji igrači imaju ponosa pokušat će večeras uzvratiti. Uglavnom, ovo neće biti odlučujući meč, jer smo i mi i oni već u četvrtfinalu.Dva dana nakon ovoga imamo veoma važne utakmice protiv Samare u VTB ligi i protiv Lokomotiva u PBL-u. Tako i ne moramo pokazati večeras baš sve. Igrat ćemo košarku, a ukoliko nam se ukaže šansa za pobjedom mi ćemo je iskoristi."

 

Kada je u pitanju naš reprezentativac Zack Wright recimo da je on najbolji igrač Spartaka u ofanzivnim skokovima (1.4), u asistima (5.6), krađama (1.4), postotku šuta za dva poena (77.2 %), ali ono što je najvažnije je to da je Wright najbolji po prosjku indeksnih poena koji iznose 17.2 po meču.

 

Ova utakmica se igra u 17:30 sati, a sinoć je već odigran meč ove grupe između Cajasola i Stelmeta (81:85).

 

Ostale utakmice 5. kola:

 

I grupa:

 

Triumph - Budućnost

Banvit - Budivelnik

 

J grupa:

 

Riga - Valencia 96:103

Nymburg - Bilbao 69:93

 

L grupa:

 

Unics - Galatasaray

C. Zvezda - Ulm

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.