Željko Obradović nacrtao akciju za pobjedu nad Barcelonom

Košarkaški umjetnik

Željko Obradović nacrtao akciju za pobjedu nad Barcelonom

Košarkaši Fenerbahčea iznenadili u četvrtak navečer su iznenadili Barcelonu u Kataloniji, a pobjedu sastavu iz Istanbula donio je srbijanski reprezentativac Nemanja Bjelica polaganjem dvije sekunde prije kraja produžetka.

Turski tima imao je svega četiri sekunde za organizaciju posljednjeg napada, što je bilo dovoljno Željku Obradoviću da pokaže kakav je stručnjak.

On je svojim igračima nacrtao akciju u kojoj je predvidio kretanja i blokove kako bi Bjelica dobio otvoren put ka košu, što se na kraju i dogodilo.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Srbijanskom košarkašku preostao je laganiji dio posla, i uspješno je položio loptu u obruč katalonskog sastava za pobjedu od 91:89, pa je Barca doživjela prvi poraz u Euroligi ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.