Željko Obradović najbolji trener Eurolige

Priznanje za srbijanskog stručnjaka

Željko Obradović najbolji trener Eurolige

D. Rakanović

Srbijanski stručnjak na klupi Fenerbahčea Željko Obradović dobitnik je nagrade Alexander Gomelsky koja se dodjeljuje najboljem treneru u Euroligi. 

Obradović je odveo Feberbahce do istorijske prve titule u Euroligi.

Na drugom mjestu je završio trener Olympiacosa Ioannis Sfairopoulos, dok su treće mjesto podijelili Sito Alonso (Baskonia) i Šarunas Jasikevičius (Žalgiris), navodi se na službenoj stranici Eurolige. 

Iako je ligaški dio sezone završio na petom mjestu, Obradović je učinio svoj tim najboljim u odlučujućim utakmicama takmičenja, navodi se u saopštenju Eurolige. 

Obradoviću je ovo treći put da dobija ovo vrijedno priznanje, prethodno je kao trener Panathinaikosa osvajao ovu nagradu 2007. i 2011. godine. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Trofej  Alexander Gomelsky u čast čuvenom ruskom treneru dodjeljuje se od 2005. godine, a za najboljeg je između ostalih, bio proglašen i aktuelni selektor seniorske reprezentacije BiH Duško Vujošević, koji je dobio nagradu u sezoni 2009. godine kada je sa Partizanom došao do Final Foura. 

Obradović je ove godine osvojio svoju devetu titulu šampiona Evrope i po tome drži rekord. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi