Željko Obradović produžuje ugovor sa Fenerbahceom?

Nakon plasmana u finale Eurolige

Željko Obradović produžuje ugovor sa Fenerbahceom?

D. Vejo

Košarkaši Fenerbahcea izbacili su u polufinalu Eurolige ekipu Laboral Kutxe i tako se plasirali u finale gdje ih čeka ekipa ruskog CSKA. Najviše zasluga za ovakav uspjeh ide igračima ali i strategu žuto-plavih Željku Obradoviću.

Kao nagradu za odlično obavljen posao, čelnici turskog tima žele da produže saradnju sa srbijanskim stručnjakom.

Naime, predsjednik Fenera Aziz Yildirim odlučio je da Obradoviću ponudi ugovor do 2020. godine. Mnogo investicija uloženo je u turski tim tokom protekle sezone, što se na kraju ispostavilo kao pravi potez jer postignuti su rezultati vrijedni divljenja.

Fenerbahce i u narednoj sezoni postavlja visoke šampionske ambicije. Ostaje da vidimo koliko će se to tim promijeniti nakon ovog prijelaznog roka jer uveliko se priča da će jedan od najboljih igrača turskog tima Bogdan Bogdanović napustiti redove žuto-plavih.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi